Paella

Paella is één van de heerlijkste Spaanse gerechten. Traag gegaard en vol smaak zoals dat hoort in de de keukens van Valencia. Bij Tapas la Qia serveren we dit gerecht 'op grootvaders wijze'. Een familierecept dat niet enkel generaties, maar ook landsgrenzen overstak.⁠

Deliciosa Paëlla Mixta

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van de Paëlla Mixta, deze bestaat voornamelijk uit: schaal-en schelpdieren, snijbonen, paprika, kip, vaste witte viscalamares en nog veel meer!  

  • Paëllas maken heb ik van mijn grootvader "Antonio Gomez" geleerd, hij was daarin gespecialiseerd en deed dat ook nog op de authentieke manier.
    Hij ging in "el campo"  denneappels en takken zoeken en plukte wat rozemarijn, dat deed hij allemaal bij elkaar en begon een vuur te maken met houtskool. Hij omringde het vuur met stenen en zette daar zijn paëllapan op.

  • De kunst was om uw rijst op punt te hebben zonder dat het volledig aangebrand was. Hoewel ze in Spanje "bijna vechten" voor dat licht aangebrande rijst in het midden van de paëlla ook gekend als "Socarrat".

  • In Spanje in "el campo" zal je deze traditie bij de oudere generatie nog wel vinden en die nostalgie, die gezelligheid die je deelt met iedereen rondom, de geur van denneappels & rozemarijn dat allemaal maakt het eens zo smakelijk.

Deliciosa paella vegetariana

We serveren ook een vegetarische versie van onze heerlijke paëlla. Boordevol alle heerlijke ingrediënten van onze Paëlla Mixta, alleen zonder vlees.