Paella

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van de Paëlla Mixta, deze bestaat voornamelijk uit:

  • schaal-en schelpdieren
  • snijbonen
  • paprika
  • kip
  • vaste witte vis
  • calamares
  • ...

Paëllas maken heb ik van mijn grootvader "Antonio Gomez" geleerd, hij was daarin gespecialiseerd en deed dat ook nog op de authentieke manier.  

Hij ging in "el campo"  denneappels en takken zoeken en plukte wat rozemarijn, dat deed hij allemaal bij elkaar en begon een vuur te maken met houtskool. Hij omringde het vuur met stenen en zette daar zijn paëllapan op, de kunst was om uw rijst op punt te hebben zonder dat het volledig aangebrand was. Hoewel ze in Spanje "bijna vechten" voor dat licht aangebrande rijst in het midden van de paëlla ook gekend als "Socarrat".    

In Spanje in "el campo" zal je deze traditie bij de oudere generatie nog wel vinden en die nostalgie, die gezelligheid die je deelt met iedereen rondom, de geur van denneappels & rozemarijn dat allemaal maakt het eens zo smakelijk.

Tapa Paella

De tapa-paëlla (finger-food) is ideaal voor recepties, walking dinner of kleine hap.

Alle ingrediënten in onze tapa paëlla zijn dezelfde als onze paëlla mixta enkel is deze peulvrij.